Doe sociaal:

MKB-Banner-home

Bekende ondernemingen in Gelderland

In Gelderland is de bedrijfsstructuur gevarieerd, zowel qua grootte als qua sector. Naast de vele midden- en kleinbedrijven zijn er ook vele grote bedrijven te vinden. Een groot deel hiervan sluit aan bij de ‘biobased economy’ van de provincie. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is Nuon, deze energieleverancier is gevestigd in Arnhem. Nuon is als voormalig hoofdsponsor van Vitesse een van de bekendste bedrijven in Gelderland en een belangrijke bron van werkgelegenheid. De visie van dit bedrijf sluit uitstekend aan bij de regio: Nuon is gericht op duurzaam ondernemen en op innovatie. Hierbij staat het terugdringen van de CO-2 uitstoot voorop.

Verder…

Een ander voorbeeld dat goed aansluit bij de agrogerelateerde cultuur in Gelderland is het bedrijf Honig, Nederlands onderdeel van het Amerikaanse Heinz. Het Europese Heinz Innovation Centre is gevestigd in Nijmegen, dichtbij andere toonaangevende R&D bedrijven op dit gebied. Heinz staat bekend als een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van voedingsproducten.
Naast vele andere bedrijven in deze sector, zijn er ook een aantal bedrijven in de papierindustrie gevestigd in Gelderland, een van de bekendste bedrijven is Papierfabriek De Middelste Molen. Deze fabriek in Loenen trekt ook vele toeristen vanwege de historie van papier in Gelderland.

online

Ondernemer
Consumenten-knop